3 věci, které byste měli znát při rozjezdu podnikání

 

"OD NÁPADU K ÚSPĚŠNÉMU PODNIKÁNÍ"

Máte nápad na podnikání? Láká vás jít do toho, ale nevíte odkud začít? Poradím vám jednu dobrou radu: Začněte od konce! Ano, čtete správně. Zaměřte se ve svých úvahách nejdřív na to, čeho chcete dosáhnou. Jak přesně to vypadá v cíli? Víte, co přesně chcete?? Jak má vypadat váš ideální život za 3, 5 nebo 10 let?

Při svých konzultacích se s tím setkávám poměrně často. Lidé vědí, že chtějí podnikat, mají nápad, produkt, službu kterou by chtěli nabízet, ale když se jich zeptám, jak by mělo vypadat jejich ideální podnikání, většina z nich tápe a nemá jasno.

JENŽE KDYŽ NEVÍTE KAM JDETE, NIKDY TAM NEDOJDETE!

…Nebo taky dojdete někam, kde jste vůbec být nechtěli.

Máte skvělý produkt nebo službu, chcete se tím živit, jenže v reálu “úspěch a štěstí” znamená pro každého něco jiného.

Chcete podnikat v malém a jen uživit sami sebe tím, co vás baví a naplňuje? Fajn, jenže tomu musíte uzpůsobit svoji strategii, cenotvorbu a spoustu dalších věcí! Jinak se vám taky může stát, že k tomu, abyste se uživili budete potřebovat svůj produkt nebo službu prodávat ve velkém, mít zaměstnance, sklady a tisíc dalších věcí, které vás teď ani nenapadnou.
Oba scénáře jsou v pořádku, ale fajn vědět, co vlastě v životě chci!

Takže moji milí, začátek začíná sladce sněním a plánováním! Vemte do ruky notes a pero a sepište si, jak chcete, aby váš život vypadal za pár let. Jak má vypadat váš běžný den za 3, 5 nebo 10 let. Co přesně děláte, jak to tam vypadá, kým a s kým jste, jak velkou osobní i finanční svobodu máte? Zamyslete se, jak musí vaše podnikání vypadat, abyste toho dosáhli a také nad tím, jestli je tato cesta pro vás to pravé.

yoga-2176668_1280

Zodpovězte si poctivě sami sobě na tyto 3 základní otázky: 

1/ Jaký je můj CÍL
Jak chci, aby můj život vypadal za 3, 5 nebo 10 let? 

2/ Jaká CESTA k němu vede
Co musím udělat proto, abych se tam dostal/a? Jak se budu muset posunout? Co vše se naučit? Co budu muset zvládnout a překonat, abych do cíle došel/ došla? Vede to, co teď dělám a čemu věnuji svou pozornost k tomuto cíli? 

3/ Je to opravdu TO PRAVÉ co od života chci? 
Neplním si náhodou sny někoho jiného? Budu takhle opravdu spokojen /á? Jsem ochoten /ochotna pro to udělat vše, co je potřeba? 

 

Dejte si pro sebe dostatek času. Říká se, že zenoví mistři před vážným rozhodnutím poslouchají, jak rostou skály. 
Vy tak dlouho čekat nemusíte, ale vyplatí se darovat si pro sebe čas. Je dost možné, že to bude jedno z nejdůležitějších rozhodnutí ve vašem životě. Tak ať stojí zato!  

První, nejdůležitější krok na vaši cestě k úspěšnému podnikání jste právě udělali. Věřím, že vám to v mnohém otevře oči. A pokud vám to dá více otázek než odpovědí, zamluvte si se mnou nezávaznou konzultaci, ráda vám s tím pomohu.